Közösségeink

Nyugdíjas Internet Klub

2008 januárjában indította nyugdíjasok számára az első internet tanfolyamot egyesületünk.
Az első tanfolyamot 15-en, a második tanfolyamot szintén 15-en végezték el, s a résztvevők a kurzus befejezése után gyerekeiktől, unokáiktól, és nem utolsó sorban egymástól igyekeztek új ismereteket szerezni. Ekkor jött az ötlet Tar Józsi bácsitól, az első tanfolyam rangidős résztvevőjétől, hogy alapítsanak egy internet klubot, ahol a nyugdíjas internetezők rendszeres időközönként találkozva megoszthatják egymással tudásukat, tapasztalataikat.
Az ötlet olyannyira életrevaló volt, hogy a klub 2013-ban ünnepelte fennállásának 5. évfordulóját. A tagok igazi közösséggé kovácsolódtak, a foglalkozásokra kéthetente hétfőn kerül sor, ahol a számítógép és az internet kezelésének rejtelmeit egymásnak tanítják. A klubfoglalkozásokon kívül rendszeresen közösségi programokra is sor kerül a klub berkein belül: közös főzések, „tanévnyitó és tanévzáró" rendezvények, kirándulások színesítik a klubtagok életét. A klub vezetője Pogácsásné Szabó Magdolna, aki önkéntes munkájával nagyon sokat tesz azért, hogy a klub jól működjön, szervezi a klubéletet, információt nyújt, segít minden hozzá fordulónak és összefogja a közösséget.
A Nyugdíjas Internet Klub rendszeresen részt vesz különböző városi rendezvényeken, kiemelten a gasztronómiai eseményeken, ahol szép eredményeket ér el a csapat.
A Pásztorételek főzőversenyén 2012-ben különdíjat kapott, az Öhönfőző versenyen 2012-ben második, 2013-ban első helyezést ért el. Mindez a lelkes csapattagok munkája mellett Badics Jánosnak, a klub tiszteletbeli főszakácsának köszönhető.
A klubba sok szeretettel várunk minden nyugdíjast, aki szeret internetezni, szeretne új ismereteket elsajátítani vagy éppen átadni, és szeretne egy jó közösség tagja lenni!
A klub életéről készült fotók a galériában megtekinthetők.